• info.edukind@gmail.com

Fondatorii EduKIND

Adina Alexandrescu

Adina este psiholog si psihoterapeut cu formare in Psihoterapie de grup la Institutul de Psihodrama Moreniana – Bucuresti si formare in Psihoterapia familiei la Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Familie si Grup ”Enrique Pichon Riviere”. Cu o vasta experienta în sprijinul copiilor cu dificultati de dezvoltare, Adina s-a implicat în numeroase activitati sociale si de voluntariat.

”Interesul meu pentru educatie vine atat din punctul de vedere al psihologului, care observa cat de mult isi doresc copiii sa invete si ce dificultati intampina unii dintre ei in procesul de dezvoltare, cat si din punctul de vedere al parintelui care este alaturi de copilul lui zi de zi. Copiii invata atat de natural si spontan in primii ani, dar, atunci cand vocea lor nu este ascultata, acest interes se atenueaza treptat. Cred ca, intr-un cadru potrivit, curiozitatea naturala a copiilor poate fi pastrata si cultivata.”

Georgiana Dragu

Nevoile copiilor, in special a celor din mediile defavorizate, de a beneficia de o educatie de calitate si sprijin emotional o preocupau pe Georgiana, inca din anul 2006, atunci cand a inceput să lucreze pentru organizatii nonprofit din Romania si Marea Britanie, precum: Salvati Copiii Romania, Fundatia PACT, Roma Education Fund Romania, Minority Rights Group International si Children’s Society. In perioada 2006-2007, Georgiana a urmat cursurile de Master în Drepturile Omului la University College London, cu un proiect final despre dreptul la educatie al copiilor romi din Romania. 

”Motivata de dorinta de a oferi copilului meu o experienta diferita de invatare si de pasiunea de a intelege complexitatea naturii umane, am simtit nevoia unui spatiu educational in care invatarea emotionala sa nu mai fie ignorata. Aceste preocupari au generat un proiect de suflet - EduKIND, un spatiu in care este incurajata invatarea emotionala, experentiala si personalizata.”

Georgiana urmează cursuri de formare în psihoterapie psihanalitică în cadrul Insight - Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice.

 

Maria Popa

Maria este psihoterapeut de orientare psihanalitica, cu drept de libera practica acordat de Colegiul Psihologilor din Romania. Absolventa de Sociologie, înainte de a se dedica psihoterapiei, Maria a acumulat experiente profesionale în contexte socio-culturale diverse, lucrand atat în administratia publica centrala ca Manager Public, cat si în sectorul non-profit si în învatamantul postuniversitar.

”Copii fiind, stim ce ne place sa învatam si ce ne aduce bucurie. Pe parcursul anilor scolari, suntem bruiati de diverse mode, tendinte si influente externe si, adesea, ajungem sa traim vieti care nu ne reprezinta, chiar daca avem profesii pe care le practicam la standarde ridicate si care ne aduc beneficii sociale semnificative. Mi-au trebuit 33 de ani ca sa inteleg ce am cu adevarat de oferit celor din jur si sa-mi asum o schimbare personala si profesionala majora. Dar, cred ca niciodata nu este prea tarziu sa încerci sa devii ceea ce vrei sa fii, oricat de dificil sau imposibil poate parea la început. De fiecare data, atunci cand acompaniez copii sau adulti pe calea sinuoasa a dezvoltarii psiho-emotionale si încerc sa-i ajut sa se cunoasca mai bine si sa faca alegeri constiente, simt ca traiesc o viata cu sens.”